Vrtuľník v Pakistane narazil do školy, dvaja veľvyslanci neprežili

Najmenej šesť ľudí, vrátane veľvyslancov Nórska a Filipín, v piatok prišlo o život pri nehode vojenského vrtuľníka, ktorý počas pristávacieho manévru na severovýchode Pakistanu narazil do budovy školy.

08.05.2015 12:36
debata (1)

Informovali o tom zahraničné tlačové agentúry s odvolaním sa na vojenské a lekárske zdroje. Bilancia však môže byť vyššia, obete môžu byť aj v škole.

Išlo o jednu z troch helikoptér Mi-17, ktorými cestovala z Islamabadu do oblasti Baltistán delegácia zahraničných diplomatov a novinárov. Podľa hovorcu armády generála Asima Badžvu okrem štyroch cudzincov zahynuli tiež dvaja piloti havarovaného stroja.

Hovorca spresnil, že o život prišli okrem ambasádorov Nórska a Filipín aj manželky veľvyslancov Malajzie a Indonézie. Medzi zranenými sú veľvyslanci Poľska a Holandska. Podľa médií bolo na palube vrtuľníka 11 cudzincov a šesť Pakistancov.

Podľa svedka udalosti v škole po náraze vrtuľníka vypukol požiar. „V tej chvíli boli v škole žiaci,“ povedal k tomu lekár miestnej nemocnice, ktorý vyjadril obavu, že počet obetí sa môže zvýšiť. „Požiadali sme o vyslanie čo najväčšieho počtu sanitiek na miesto, pretože situácia je vážna,“ citovala ho agentúra AFP.

Nešťastie sa stalo pri meste Gilgitu, ktoré je správnym strediskom regiónu Baltistán. Do Gilgitu podľa agentúry Reuters mieril vlastným vrtuľníkom aj pakistanský premiér Naváz Šaríf.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #vrtuľník #Pakistan #mŕtvi