Texas a Arkansas zasiahli tornáda, zahynuli štyria ľudia

Najmenej štyria ľudia zahynuli a asi 50 ďalších sa zranilo po tom, čo americké štáty Texas a Arkansas v noci zasiahla séria tornád. Informovali o tom v pondelok miestni predstavitelia.

11.05.2015 21:29
Texas, tornádo Foto: ,
Obyvatelia Texasu skúmajú škody po tornáde.
debata

Prírodné živly ničili budovy a strhávali elektrické vedenia. V meste Van v Texase zahynul v mobilnom dome manželský pár, osem ďalších ľudí je nezvestných. Záchranári s pátracími psami prečesávajú trosky a hľadajú prípadné ďalšie obete. Poškodených je asi 30 percent mesta s takmer 2 500 obyvateľmi. Podľa úradov previezli sanitky do nemocníc 43 ľudí, ďalší prišli sami. V okrese Howard v Arkansase zomreli ďalší dvaja ľudia a dvaja iní utrpeli vážne zranenia, keď tornádo zasiahlo tamojší areál s obytnými prívesmi.

V nedeľu zasiahlo región od Texasu po Južnú Dakotu asi 20 tornád, ktoré priniesli silný dážď, vietor a záplavy, informovali meteorológovia. Séria tornád zasiahla oblasť už aj v stredu, pričom jedno udrelo priamo na mesto Oklahoma, kde narobilo veľké škody. Zomrel jeden človek, 12 utrpeli zranenia. Dočasne museli pre všetky lety uzavrieť aj miestne letisko, viaceré časti centra zatopilo.

debata chyba
Viac na túto tému: #Texas #Tornádo #Arkansas