Pri nehode vlaku v USA zahynulo najmenej päť ľudí

Najmenej päť ľudí zahynulo pri nočnej nehode vlaku vo Philadelphii na východe Spojených štátov. Podľa stanice NBC News o tom informoval starosta mesta Michael Nutter.

13.05.2015 07:08 , aktualizované: 14:44
USA, vlak, nehoda, Philadelphia Foto: ,
Príčiny vykoľajenia vlaku sa stále vyšetrujú.
debata (2)

Záchranári ďalej ohlásili viac ako päťdesiat zranených, šesť z nich je v kritickom stave. V súprave idúcej z Washingtonu do New Yorku bolo podľa spoločnosti Amtrak, ktorej vlak patrí, 238 cestujúcich a päť členov posádky.

Nehoda, pri ktorej vykoľajilo osem z desiatich vagónov sa stala v utorok neskoro večer miestneho času. Zatiaľ nie je známe, prečo vlak sa vykoľajil. Podľa svedkov sa nehoda stala pri prejazde oblúkom, teda miestom, kde trať zatáča.

Zachránení vypovedali, že vlak zrazu začal prudko spomaľovať. „Náhle sa všetko začalo triasť,“ povedal Paul Cheung z agentúry AP, ktorý bol v čase nehody na palube. „Veci ostatných ľudí lietali okolo mňa,“ dodal.

Mnohí ľudia sa po nehode dostali z naklonených vagónov cez okná. Predná časť súpravy je značne zdemolované.

Lokomotíva sa podľa novinárov oddelila od zvyšku súpravy a niekoľko vagónov ležalo naboku. Predná časť súpravy je značne zdemolovaná. Americké televízne stanice priniesli zábery záchranárov, ktorí vyťahovali obete z trosiek. O zranených sa starali nielen zdravotníci, ale aj ostatní pasažieri. Mnohí ľudia sa po nehode dostali z naklonených vagónov cez okná.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #havária vlaku #philadelphia