Maďarská polícia zneškodnila nálož v autobuse z Prahy do Bulharska

Maďarská polícia v nedeľu zneškodnila nálož, ktorá sa nachádzala v batožinovom priestore autobusu nasadeného na linke z Prahy do bulharskej Varny.

18.05.2015 15:25 , aktualizované: 18:52
debata (5)

S odkazom na maďarské a bulharské médiá o tom v pondelok informoval český spravodajský portál iDNES.cz. Zariadenie v autobuse bulharského dopravcu našiel údajne jeho vodič, ktorý zastavil na diaľničnom odpočívadle pri Budapešti po tom, ako sa vo vozidle začal šíriť zápach benzínu.

Ten sa vylieval z kanistra uloženého v batožine, ku ktorej sa nikto nehlásil a nachádzala sa v nej aj nálož v rúrke, uviedla bulharská televízna stanica bTV. Podľa údajov získaných od prevádzkovateľa linky batožinu do autobusu naložil cestujúci so zakúpeným lístkom z Prahy do Bratislavy, ktorý však vystúpil už v Brne.

Slovenská polícia je pripravená spolupracovať Maďarský národný vyšetrovací úrad zatiaľ oficiálne nepožiadal slovenskú políciu o spoluprácu na prípade s náložou v autobuse na linke z Prahy do bulharskej Varny. Slovenská polícia je napriek tomu cez policajného pridelenca v Maďarsku s príslušnými orgánmi v kontakte.

Ako uviedol hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka, polícia je pripravená, ak to bude potrebné, poskytnúť maďarským kolegom súčinnosť.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #autobus #Bulharsko #nálož