Ukončili identifikáciu obetí havárie nemeckého airbusu

Identifikácia všetkých 150 obetí marcovej havárie airbusu nemeckej leteckej spoločnosti Germanwings sa skončila. S odvolaním sa na identifikačnú komisiu vo Francúzsku to v utorok uviedla nemecká polícia.

19.05.2015 19:09
debata

Prokuratúra v Marseille medzitým vydala pozostatky obetí. Experti predpokladali, že identifikácia bude trvať dva až štyri mesiace.

Marseilleská prokuratúra vďaka dokončeniu identifikácie obetí vydala pozostatky rodinám, ktoré ich môžu pochovať. Potvrdil to francúzsky prokurátor Brice Robin. Úmrtné listy podľa neho vystavil starosta francúzskeho alpského mestečka Prads-Haute-Bléone Bernard Bartolini a kópie dostala aj materská spoločnosť Germanwings Lufthansa. Tá ostatky prepraví do krajín ich pôvodu.

Príbuzní obetí boli o výsledkoch práce komisie znovu informovaní a potvrdzujúce informácie im tlmočili za prítomnosti psychológov.

Lietadlo Airbus A320 na trase z Barcelony do Düsseldorfu sa 24. marca zrútilo vo francúzskych Alpách a v jeho troskách zahynulo všetkých 150 ľudí na palube, z toho 72 Nemcov. Vyšetrovatelia tvrdia, že pád zámerne spôsobil druhý pilot. Ten pred zrútením stroja zamkol dvere kokpitu a zabránil tak kapitánovi v návrate z toalety.

Dvadsaťsedemročný kopilot zrúteného airbusu mal podľa výsledkov vyšetrovania psychické problémy vrátane depresií, v práci sa to snažil tajiť. Európske aerolinky po nehode nariadili, aby boli v kokpite vždy najmenej dvaja ľudia.

debata chyba
Viac na túto tému: #obete #pád lietadla #identifikácia #Germanwings