Tuniský vojak zabil sedem kolegov a 10 ďalších zranil

Sedem mŕtvych a desať zranených si v pondelok vyžiadala streľba na armádnej základni v centre Tunisu. Jeden z vojakov zo zatiaľ nejasných príčin zahájil nadránom paľbu na svojich kolegov.

25.05.2015 15:18
debata

S odvolaním sa na ministerstvo obrany o tom informovala agentúra AP. Streľba vyvolala v tuniskej metropole, ktorá sa ešte nespamätala z marcového teroristického útoku na múzeum Bardo, rozsiahlu bezpečnostnú operáciu.

Kasárne, v ktorých došlo k streľbe, ležia neďaleko tuniského parlamentu aj múzeá Bardo, ktoré 18. marca prepadli islamskí radikáli. Pri atentáte vtedy zahynulo 22 ľudí, väčšinou zahraničných turistov. Útok zasadil ťažkú ​​ranu tuniskému cestovného ruchu, na ktorom táto severoafrická krajina do značnej miery závisí.

Z obavy z opakovania podobného útoku polícia evakuovala školu ležiacu neďaleko vojenskej základne. Ulice v okolí kasární obsadila polícia, ktorá kontrolovala prechádzajúce autá a prehľadala blízku mešitu. Nad mestom prelietavali dva policajné vrtuľníky.

Hovorca ministerstva obrany uviedol, že nešlo o teroristický útok. V rozhovore poskytnutom miestnemu rádiu naznačil, že išlo o vnútorný spor medzi vojakmi.

Medzi obeťami streľby je jeden plukovník. Zomrel samotný útočník, ktorého jeho kolegovia zneškodnili. Armádny hovorca uviedol, že vojak nemal k dispozícii vlastnú zbraň, k útoku použil zbraň, ktorej sa predtým zmocnil.

debata chyba
Viac na túto tému: #kasárne #Tunisko #Tunis #streľba