Tanky žiadne víza nepotrebujú, vyhlásil ruský vicepremiér

Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin odmietol, že cestovné sankcie uvalené na jeho osobu po minuloročnom pripojení polostrova Krym k Rusku sú pre neho a jeho krajinu prekážkou. Jeho vyjadrenia v nedeľňajšej relácii štátnej televízie Rossija 1 v pondelok priniesla agentúra AFP.

26.05.2015 08:13
Rusko, Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin Foto: ,
Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin
debata (255)

Vyhlásený kritik Západu podľa nej okrem iného uviedol, že si vždy si z toho robí „žarty, že čo keď nám nedajú víza a dajú nás na zoznam sankcionovaných osôb“ „Tanky nepotrebujú víza,“ dodal Rogozin na otázku, či sa Európa a USA obávajú ruskej prítomnosti v Arktíde.

AFP zároveň podotkla, že Rogozin cez víkend na svojom konte na sieti Twitter zverejnil slová, že Západ nepadne pre ruskú hrozbu, ale skôr pre „Islamský štát a homosexuálov“.

Blízky spojenec prezidenta Vladimira Putina a bývalý ruský vyslanec pri NATO je známy svojimi tvrdými protizápadnými vyjadreniami. Rogozin má v rámci svojho súčasného vicepremiérskeho postu na starosti záležitosti zbrojárstvo.

Keď jeho lietadlu pred rokom nepovolili preletieť ponad Rumunsko, Rogozin Bukurešti pohrozil, že „nabudúce príde v bombardéri“.

255 debata chyba
Viac na túto tému: #tanky #kritik #Dmitrij Rogozin #sankčný zoznam