Ignorovala zákaz a otvorila okno: Turistku zabil v juhoafrickom safari lev

Životom zaplatila americká turistka za nedodržiavanie bezpečnostných opatrení počas návštevy juhoafrického safari. Otvoreným oknom jej do auta prenikol lev a usmrtil ju.

01.06.2015 21:23
lev, safari, JAR Foto:
Turisti autami prichádzajú do najbližšieho kontaktu s levmi v rezervácii.
debata (22)

Turistka a jej sprievodca podľa správcu rezervácie Leví park neďaleko Johannesburgu nerešpektovali základný zákaz a areálom prechádzali s otvorenými oknami.

Na miesto spolujazdca, kde 22-ročná Američanka sedela, skočil počas jazdy lev a mladú ženu pohrýzol. Tá zraneniu podľahla na mieste. Ťažké poranenia utrpel pri pokuse odohnať zviera a ochrániť turistku aj jej sprievodca, informoval miestny web The Eyewitness News.

Aj v roku 2014 došlo v parku takmer k tragédii. Levica sa priblížila k autu s turistkami a otvorila dvere.

Správca parku Scott Simpson povedal, že si veľmi dávajú záležať na tom, aby každý návštevník o zákaze otvárania okien na aute vedel. Aj priamo v rezervácii je podľa jeho slov mnoho výstražných tabúľ, ktoré tento zákaz turistom pripomínajú. „Autá totiž prechádzajú priamo cez levie teritórium a pohybujú sa medzi nimi,“ dodal.

Podobný incident sa v tomto parku, v ktorom žije 85 levov, odohral aj v marci. Levica vtedy poranila austrálsku turistku, ktorá otvorila okno, aby si mohla spraviť lepšie fotografie.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #safari #lev #Johannesburg