Kopilot Airbusu A320 Lubitz pred haváriou navštívil desiatky lekárov

Štátny prokurátor v Marseille v piatok uviedol, že kopilot lietadla spoločnosti Germanwings trpiaci na depresiu pred namierením lietadla do kopcov francúzskych Álp navštívil desiatky lekárov.

05.06.2015 16:47
debata (9)

Brice Robin však vo štvrtok odmietol konkretizovať symptómy choroby Andreasa Lubitza, ktorý zjavne zatajoval svoje ochorenie pred zamestnávateľom. Robin stojí na čele vyšetrovania havárie lietadla Airbus A320 smerujúceho z Barcelony do Düsseldorfu, ktoré sa 24. marca zrútilo so všetkými 150 osobami na palube.

Prokurátor chce na budúci týždeň hovoriť s pozostalými obetí v Paríži a vysvetliť snahy úradov znížiť opozdenie pri odovzdaní pozostatkov obetí príbuzným, čo je pre niektoré rodiny frustrujúce.

Lietadlo nemeckých nízkonákladových aerolínií Germanwings narazilo do vysokohorského úbočia na juhovýchode Francúzska. Na palube bolo 144 cestujúcich a šesť členov posádky. Francúzska prokuratúra na základe záznamov z takzvaných čiernych skriniek vyjadrila presvedčenie, že druhý pilot Andreas Lubitz počas letu vymkol hlavného pilota z kokpitu a s lietadlom narazil do kopcov.

Prokuratúra v Düsseldorfe, kde 27-ročný Lubitz žil, potvrdila, že v minulosti prejavoval samovražedné sklony.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #pád lietadla #Germanwings #Andreas Lubitz #Airbus A320