Čech sa konečne prihlásil o rekordnú výhru. Doteraz zarábal priemernú mzdu

Do českej Sazky sa prihlásil výherca z Pardubického kraja po rekordnú výhru 2,466 miliardy českých korún (90 miliónov eur). Muž v strednom veku sa o výhru prihlásil až po 26 dňoch, teda len niekoľko dní pred vypršaním termínu.

11.06.2015 20:47
debata (26)

Muž prišiel s prázdnym vakom, v ktorom si odniesol 270-tisíc korún v hotovosti ako zálohu. Výherca povedal, že celý život zarábal len priemernú mzdu. S prihlásením sa o výhru otáľal kvôli veľkému mediálnemu záujmu.

„Výherca sa v Sazke zdržal len 20 minút, bol veľmi nervózny a niekoľkokrát opakoval, že sa ponáhľa na vlak. V krátkom rozhovore s naším kolegom povedal, že zatiaľ sa v jeho živote nič nezmenilo, ďalej chodí do práce a starostlivo zvažuje, ako s peniazmi naloží,“ popísal portálu iDnes.cz hovorca Sazky Václav Friedmann.

Výherca mal veľké obavy o svoju anonymitu a viackrát sa o nej vopred telefonicky uisťoval. Opatrenia spoločnosť nastavila tak, aby ho nikto nemohol poznať počas príchodu, ani len na recepcii.

Šťastné čísla z náhodného tipu vyžrebovali 15. mája. Výhra 2,466 miliardy korún je najvyššia v histórii tejto lotérie. Muž podľa svojich slov radšej počkal s prihlásením sa o výhru na chvíľu, keď sa situácia trochu upokojí. Výhercovi do 60 dní pošlú výhru na účet. Dostane celú sumu, pretože v Česku výhry nepodliehajú zdaneniu, bude ju však musieť aj s osobnými údajmi nahlásiť finančnému úradu. Ak by tak neurobil, štát by mu zobral 15 percent z výhry.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #lotéria #výhra #Sazka