Južná Kórea ohlásila jedenástu obeť vírusu MERS

Úmrtie ďalšieho človeka a nakazenie štyroch nových osôb nebezpečným koronavírusom MERS v piatok oznámila Južná Kórea. Celkovo tak vo východoázijskej krajine zomrelo už 11 ľudí a počet infikovaných dosiahol 126 prípadov. Šírenie respiračnej choroby pôvodom z Blízkeho východu sa však podľa úradov spomalilo.

12.06.2015 08:00
debata

Jedenástou smrteľnou obeťou sa stala sedemdesiatdvaročná žena, ktorá sa nakazila v nemocnici južne od hlavného mesta Soulu, ktoré patrí medzi niekoľko miest, odkiaľ sa nákaza po Kórei šíri. Ministerstvo zdravotníctva oznámilo štyri nové prípady nákazy, čo je oproti minulým dňom pokles – zatiaľ čo vo štvrtok pribudlo 14 nakazených, o deň skôr 13 prípadov.

Južná Kórea má najväčší počet prípadov infekcie MERS mimo oblasť Blízkeho východu, kde sa choroba v roku 2012 objavila prvýkrát. Do krajiny nákazu zavliekol jeden z miestnych podnikateľov, ktorý sa začiatkom mája vrátil z krajín Blízkeho východu a potom navštívil niekoľko nemocníc, bez toho sa vedelo, že má MERS. Lekárom trvalo niekoľko dní, kým sa im u neho podarilo určiť správnu diagnózu. Celosvetovo sa vírusom infikovalo cez 1 250 ľudí a zomrelo ich 449. Najviac obetí zaznamenala Saudská Arábia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #vírus MERS #MERS #nákaza