Bývalá estónska prvá dáma musí pracovať

Bývalá manželka estónskeho prezidenta Toomasa Hendrika Ilvesa sa po deviatich rokoch v úlohe prvej dámy a po rozvode ocitla bez zamestnania a aj bez nároku na podporu v nezamestnanosti, uviedol spravodajský server Delfi.

12.06.2015 15:00
Evelin Ilvesová Foto: ,
Evelin Ilvesová (na fotke vľavo)
debata (5)

„Ako prezidentova žena mala Evelin Ilvesová k dispozícii tajomníka, služobné auto a vyplácali jej výdavky na reprezentáciu vo výške 30 percent prezidentského platu vo výške 5298,80 eura mesačne, ako aj hradili ďalšie výdavky spojené s plnením úlohy prvej dámy. Všetko sa to skončilo rozvodom,“ uviedol server. Dodal, že prezidentská kancelária neplatila za manželku hlavy štátu príspevky na sociálne poistenie, a tak nemá nárok na podporu v nezamestnanosti.

Ilvesovci spolu prežili 11 rokov a majú jedenásťročnú dcéru. Dôvodom na rozvod sa podľa médií stala nevera 47-ročnej Evelin, ktorej snímky v objatí mladého milenca sa vlani v auguste objavili na stránkach tlače. K povinnostiam prvej dámy sa síce pri niekoľkých oficiálnych príležitostiach ešte vrátila, manželstvo sa však skončilo tento rok v apríli rozvodom. Pre Ilvesa to bolo druhé manželstvo.

Nezamestnaná bývalá prvá dáma sa vraj rýchlo chystá do práce vo sfére médií. V spoločnosti Ekspress Meedia má mať na starosti koncepcie ďalšieho rozvoja.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #prvá dáma estónska #Evelin Ilvesová