Na sídlo polície v Dallase útočil muž, zabili ho ostreľovači

Útočník v sobotu ráno strieľal na policajtov pri ich sídle v americkom Dallase. Pred útekom ozbrojenec zanechal pri policajnej budove tašky s malými bombami.

13.06.2015 21:21
Dallas, polícia, streľba Foto: ,
Zásahové jednotky blízko miesta prestrelky v Dallase.
debata (6)

Jedna explodovala sama, druhá pomocou pyrotechnikov. Muža o niekoľko hodín neskôr zabili ostreľovači. Nikto ďalší nebol zranený, povedal novinárom veliteľ miestnej polície David Brown. Podľa neho nešlo o teroristický čin.

Na tlačovej konferencii Brown povedal, že polícia zatiaľ nemá ani najmenšie náznaky toho, že by útočník mal čo do činenia s terorizmom. Podotkol, že jeho ľudia pri vyšetrovaní úzko spolupracujú s federálnou políciou FBI.

Podozrivý po streľbe v centre mesta unikal z miesta činu dodávkou. Pri úteku nabúral jedno policajné auto a skončil na parkovisku jednej reštaurácie asi 16 kilometrov od mesta, kde vypukla ďalšia prestrelka. Zasahujúcim príslušníkom bezpečnostných síl sa predstavil ako James Boulware. Povedal, že má v dodávke výbušniny. Útok im podľa Browna zdôvodnil tým, že polícia zatkla jeho syna a označila ho za teroristu.

Ozbrojenca nakoniec usmrtili policajní ostreľovači. Zasahujúci pyrotechnici potvrdili, že muž v dodávke je mŕtvy. Potom vykonali kontrolovaný výbuch vozidla.

K predchádzajúcemu tvrdeniu, že útočili asi štyria ľudia, Brow uviedol, že išlo o omyl očitých svedkov. „Myslíme si, že podozrivý strieľal na policajné sídlo z niekoľkých rôznych miest a svedkovia mohli vidieť rovnakého podozrivého z rôznych uhlov,“ dodal policajný šéf.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #streľba #ozbrojenec