V Srbsku zatkli 38 policajtov a colníkov podozrivých z korupcie

Srbská polícia zatkla 38 policajtov a colníkov, ktorých obvinila z korupcie a zneužitia právomocí. Išlo o najrozsiahlejšie zatýkanie mužov zákona v krajine za posledné desaťročia, oznámilo v pondelok srbské ministerstvo vnútra.

15.06.2015 14:40
debata

Obvinených je 29 policajtov a deväť colníkov, ktorí pôsobili v meste Bački Breg na severe Srbska a na neďalekom hraničnom priechode s Maďarskom. Srbské ministerstvo vnútra uviedlo, že zatýkanie sa konalo v spolupráci s maďarskými orgánmi. Okrem policajtov a colníkov zatkli aj jednu civilnú osobu.

„Polícia vzniesla obvinenie z trestného činu pre dôvodné podozrenie, že skupina za posledných 15 mesiacov spáchala rad zločinov vrátane dávania a prijímania úplatkov a zneužívania právomocí,“ konštatoval rezort vnútra vo vyhlásení.

Skupinu obvinili aj z účasti na pašovaní tovaru oslobodeného od cla do Európskej únie a zneužitia bezvízového styku medzi Srbskom a úniou. Agentúra Reuters pripomenula, že Srbsko má v úmysle vstúpiť do Európskej únie, predtým však musí vykoreniť korupciu a organizovaný zločin.

debata chyba
Viac na túto tému: #korupcia #Srbsko #policajti #colníci #zatýkanie