Boko Haram využila ženy ako ľudské štíty počas boja s armádou

Militantov zo skupiny Boko Haram v noci na utorok obvinili z využívania žien ako ľudských štítov proti armáde počas nedeľného útoku na dedinu na severovýchode Nigérie. Informovala o tom tlačová agentúra DPA

16.06.2015 09:45
debata (2)

„Napadli nás ráno a počas boja proti armáde využili naše ženy ako štíty,“ povedal obyvateľ z neďalekého mesta Damaturu. Boko Haram prepadla dedinu Babbangida v nigérijskom štáte Jobe, ale informácie o útoku sa objavili až v pondelok.

Správy o presnom počte obetí sa rôznia, jeden obyvateľ však vyhlásil, že videl 15 ľudí zabitých v krížovej paľbe. Pri týchto zrážkach prišlo o život aj množstvo teroristov, uviedla armáda vo vyhlásení. „Teroristom sme skonfiškovali vyše desať pušiek a príslušenstvo k zbraniam, ako i stovky nábojov a niekoľko ručných granátov,“ dodala armáda vo vyhlásení.

Pri inom dnešnom útoku bolo zabitých najmenej deväť ľudí, keď vybuchli dve bomby v meste Potiskum, takisto v štáte Jobe. Bomby explodovali približne na poludnie a boli zacielené proti sídlam miestnych oddielov civilistov, ktoré podporujú nigérijskú armádu v boji proti Boko Haram.

Organizácia Boko Haram sa snaží založiť štát, kde bude platiť prísna interpretácia islamského práva. Od roku 2009 zabila už vyše 14 000 ľudí.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ženy #Boko Haram #Nigéria #ľudské štíty