V Nemecku zomrel pacient, ktorý prekonal nákazu MERS

V Nemecku zomrel pacient, ktorý v polovici mája prekonal nákazu nebezpečným koronavírusom MERS. Šesťdesiatpäťročný muž zomrel už pred viac ako týždňom, klinika však o jeho smrti informovala až v utorok.

16.06.2015 11:20
debata (2)

Príčinou smrti nebol podľa lekárov MERS, ale pridružené pľúcne ochorenie, napísal denník Neue Osnabrücker Zeitung. Nemec, ktorý pochádzal zo spolkovej krajiny Severné Porýnie-Vestfálsko, strávil vo februári dovolenku v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch. Po návrate do vlasti sa u neho prejavila nákaza MERS. Hospitalizovaný bol na infekčnej klinike v Dolnom Sasku, kde sa mu chorobu podarilo prekonať.

V polovici mája vďaka tomu mohol opustiť izoláciu, v starostlivosti lekárov kvôli zlyhávaniu orgánov naďalej zostal. Zomrel v noci na sobotu 6. júna, uviedla DPA. MERS sa objavil prvýkrát v roku 2012 na Blízkom východe a najviac obetí zatiaľ hlási Saudská Arábia. Celosvetovo sa vírusom infikovalo viac ako 1 250 ľudí a zomrelo ich vyše 450. Nemecko doposiaľ podľa portálu denníka Neue Osnabrücker Zeitung zaznamenalo tri prípady nákazy.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Nemecko #úmrtie #vírus MERS #MERS