V Kalifornii sa zrútil balkón obytného domu, šesť mŕtvych

Na šesť vzrástol počas dňa počet smrteľných obetí nočného pádu balkóna bytového domu v kalifornskom meste Berkeley, na ktorom podľa írskeho premiéra Endu Kennyho 13 ľudí oslavovalo 21. narodeniny jedného z nich.

16.06.2015 15:05 , aktualizované: 20:32
balkón, Kalifornia Foto: ,
Balkón v bytovom dome v Berkeley spadol na ďalší balkón, ktorý bol pod ním.
debata (2)

Írsky minister zahraničných vecí Charlie Flanagan predtým oznámil, že pri nehode prišlo o život najmenej päť írskych študentov, štyria z nich zomreli priamo na mieste, a ďalší utrpeli vážne zranenia. Podľa vyjadrenia polície, na ktorú sa odvoláva agentúra AP, sú mnohí zo zranených v kritickom stave.

Úrad okresného koronera neskôr potvrdil šesť obetí na životoch. Predpokladá sa, že všetci boli vysokoškolskí študenti z Írska, ktorí boli na návšteve USA, napísala agentúra Reuters.

Írsky prezident Michael D. Higgins vo vyhlásení uviedol, že „si s najhlbším smútkom vypočul správu o strašnej strate životov mladých Írov a vážnom zranení ďalších v kalifornskom Berkeley. Moje srdce je s rodinami a blízkymi všetkých zúčastnených.“

Budova v centre mesta sa nachádza iba zopár krokov od Kalifornskej univerzity v Berkeley. Na horných podlažiach sú apartmány a na prízemí obchody, reštaurácie a kaviarne. Balkón s rozmermi približne 1,5 krát tri metre sa v utorok 41 minút po polnoci celkom odtrhol od budovy a pristál na balkóne o poschodie nižšie.

Približne hodinu pred jeho pádom dostala polícia sťažnosť na hlučný nočný večierok v budove, nestihla však zareagovať, kým došlo k nehode.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Kalifornia #mŕtvi #balkón