Zatkli zamestnancov pošty v USA, na Vianoce okrádali deti

Troch zamestnancov americkej pošty obvinili v stredu federálne orgány z toho, že napísali falošné listy Santa Clausovi, aby dostali vianočné darčeky určené pre chudobné deti.

17.06.2015 20:30
debata (2)

Traja mladí muži – Terry Jackson (22), Mahogany Strickland (23) a Nickyeves Saintalbord (28) – pracovali v roku 2013 pre program americkej poštovej služby Operácia Santa Claus, informoval federálny súd v New Yorku.

Sociálne znevýhodnené deti píšu Santa Clausovi listy, v ktorých ho žiadajú o vianočné darčeky. Ich listy dostáva a eviduje poštová služba. Jednotlivci si môžu „adoptovať“ konkrétne deti a kúpiť im to, čo si želajú na Vianoce, píše tlačová agentúra Reuters.

V roku 2013 podľa najnovšieho vyjadrenia súdu poštová služba dostala vyše 300 000 listov a spracovala viac ako 7 000 žiadostí o darček. Želania sa splnili necelej polovici z nich.

Podľa amerických orgánov napísali traja zamestnanci pošty viaceré listy, v ktorých sa vydávali za chudobné deti. Potom si zabezpečili, aby zákazníci vyberajúci si, komu z detí chcú kúpiť vianočný darček, čítali práve ich listy. Trojici sa týmto spôsobom podarilo získať prenosné počítače, tablety, oblečenie a ďalšie veci.

K svojmu činu sa generálnemu inšpektorovi poštovej služby priznali. Strickland a Saintalbord boli navyše obvinení, že posielali darčeky určené iným deťom na svoje adresy.

Všetci traja čelia obvineniam z poštového podvodu a spriahnutia sa a Strickland a Saintalbord tiež z krádeže cudzej pošty. Trojicu v stredu ráno zatkli.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #pošta #Vianoce #vianočný darček #chudobné deti #Santa Claus