Ruskí Noční vlci žalujú poľských pohraničníkov, chcú odškodnenie

Ruský motocyklový klub Noční vlci zažaloval v stredu vo Varšave poľskú pohraničnú stráž v súvislosti s nevpustením jeho členov na poľské územie pri ich symbolickej ceste z Moskvy do Berlína pri príležitosti 70. výročia ukončenia druhej svetovej vojny.

17.06.2015 21:41
Noční vlci, motorkári, Rusko, Rusi, Alexander... Foto: ,
Alexander Zaldostanov, vodca Nočných vlkov v Bielorusku.
debata (22)

Žalobu podali na súde v poľskej metropole právni zástupcovia motocyklistov. Informáciu priniesli tlačová agentúra PAP i spravodajská televízia TVN24.

Jeden z organizátorov tejto akcie Sergej Uchtinskij pre PAP potvrdil, že Noční vlci považujú postup poľských pohraničníkov za nezákonný a požadujú obnovenie svojho dobrého mena, zrušenie pečiatok v cestovných pasoch, vrátenie víz a náhradu nákladov spojených s cestou.

Ak by so žalobou neuspeli na príslušnom súde, sú Noční vlci pripravení podať odvolanie a v prípade, že by sa satisfakcie v Poľsku nedočkali, sú rozhodnutí obrátiť sa na Európsky súd pre ľudské práva, potvrdil ich zástupca.

Podľa Uchtinského ide u niektorých z motocyklistov aj o náhradu nákladov za rezervované ubytovanie a vstupenky na zápasy svetového hokejového šampionátu v Prahe, respektíve na pobyt v Taliansku a Španielsku, pretože nie všetci Noční vlci smerovali do Berlína.

22 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #odškodnenie #Noční vlci