V kauze Germanwings sa začalo vyšetrovanie pre zabitie z nedbalosti

Prokuratúra v Marseille začala v stredu v kauze havárie lietadla spoločnosti Germanwings vyšetrovanie pre zabitie z nedbalosti voči neznámym osobám. Agentúre DPA to vo štvrtok potvrdil prokurátor Brice Robin s tým, že na prípade pracujú traja vyšetrovatelia.

18.06.2015 15:00
debata

Prokuratúra sa bude zaoberať aj možnou zodpovednosťou Germanwings a jej materskej spoločnosti Lufthansa. Robin však zdôraznil, že zatiaľ neexistuje žiadny dôkaz, že by obe letecké spoločnosti mali informácie o aktuálnom zdravotnom stave druhého pilota, ktorý s lietadlom zámerne narazil do zeme.

Spoločnosť Lufthansa uviedla, že toto vyšetrovanie bez výhrad podporuje. Jej hovorca odkázal na predchádzajúce vyhlásenia šéfa Lufthansy Carstena Spohra, že firma nevedela o akútnom ochorení druhého pilota Andreasa Lubitza.

Podľa Robina bol Lubitz 24. marca neschopný letu, nevyrovnaný a duševne chorý. Prokuratúra je presvedčená, že airbus so 150 ľuďmi na palube na linke z Barcelony do Düsseldorfu úmyselne naviedol krátko po štarte do masívu francúzskych Álp. Nešťastie nik neprežil. Väčšina obetí pochádza z Nemecka.

debata chyba
Viac na túto tému: #vyšetrovanie #Lufthansa #letecká havária #Germanwings #Andreas Lubitz