Ozbrojenci z Boko Haram zabili v Nigeri, najmenej 40 ľudí

Extrémisti z nigérijskej skupiny Boko Haram pripravili vo štvrtok pri cezhraničnom útoku na dve obce na juhu susedného afrického štátu Niger o život najmenej štyri desiatky ľudí. S odvolaním sa na miestne zdroje o tom informovala tlačová agentúra AP.

18.06.2015 22:11
debata (1)

Útočníci dorazili na miesto masakry na motorových vozidlách a motocykloch a spustili paľbu na miestnych občanov, uviedli bezpečnostné zdroje. Podľa nich radikáli potom podpálili tamojšie príbytky, v ktorých mnohí hľadali útočisko. Viacerí z nešťastníkov uhoreli v plameňoch. Počet obetí nemusí byť konečný, pretože mnoho ľudí utrpelo vážne popáleniny.

Išlo už o druhú teroristickú akciu Boko Haram v susednej krajine v priebehu tohto týždňa. Viac ako 30 obetí a desiatky zranených si v pondelok vyžiadali v hlavnom meste Čadu N'djamene samovražedné útoky dvoch atentátnikov, ku ktorým došlo v okolí hlavného veliteľstva polície a štátnej policajnej akadémie.

Boko Haram bojuje od roku 2009 za vytvorenie prísne islamského štátu na severe Nigérie. V mene toho už členovia skupiny pripravili o život tisíce ľudí a ďalšie stovky, vrátane dievčat a žien, uniesli.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Boko Haram #Niger