Južná Kórea hlási štyri nové prípady MERS

Juhokórejské ministerstvo zdravotníctva oznámilo v stredu štyri nové prípady blízkovýchodného respiračného syndrómu (MERS). Celkový počet ľudí nakazených týmto nebezpečným ochorením v krajine sa tak zvýšil na 179.

24.06.2015 07:07
debata

Ministerstvo tiež informovalo, že 67 ľudí, u ktorých boli testy na vírus MERS pozitívne, sa od začiatku epidémie v máji zotavilo a prepustili ich z nemocnice, píše agentúra Reuters. Chorobe dosiaľ vo východoázijskej krajine podľahlo 27 ľudí, prevažne starších pacientov.

Šírenie ochorenia v Južnej Kórei je najväčšou epidémiou MERS-u mimo Saudskej Arábie, kde ochorenie MERS po prvý raz identifikovali u ľudí v roku 2012 a kde si odvtedy vyžiadalo viac ako 400 životov. Vedci si nie sú istí pôvodom vírusu.

Izolované prípady sa vyskytli v Ázii, potom sa rozvinula epidémia v Južnej Kórei, kam ochorenie priniesol jeden z miestnych podnikateľov, ktorý sa vrátil z Blízkeho východu.

MERS spôsobuje koronavírus z rovnakého kmeňa, ako je vírus SARS, ktorý v rokoch 2002–2003 vyvolal v Číne smrtiacu epidémiu. Na MERS dosiaľ neexistuje žiadna liečba ani očkovacia látka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Južná Kórea #vírus MERS #MERS