Explózia v taiwanskom akvaparku si vyžiadala najmenej 500 zranených

Na najmenej 509 sa zvýšil počet ľudí, ktorí utrpeli zranenia pri explózii počas sobotného koncertu v zábavnom akvaparku Formosa Fun Coast na severe Taiwanu. Stav najmenej 200 z nich je vážny.

28.06.2015 08:41 , aktualizované: 11:48
Taiwan, akvapark, explózia, zranení Foto:
Počas explózie sa zranilo viac ako 500 návštevníkov akvaparku, stav 200 z nich je vážny.
debata (1)

Informovali o tom miestne médiá. Súčasne spresnili, že bilancia zranených sa zvýšila po tom, ako pomoc v nemocniciach vyhľadali aj tí zranení, ktorí sa tam dopravili vlastnými prostriedkami. Požiar podľa všetkého spôsobilo vznietenie neznámeho horľavého prášku od silných reflektorov, ktoré osvetľovali koncertnú scénu. Plamene sa hasičom podarilo uhasiť pomerne rýchlo.

Mnohí ľudia však napriek tomu utrpeli popáleniny, niektorí až na 40 percentách tela. Miestne televízie odvysielali dramatické zábery na dav približne 1 000 ľudí, ako na nich počas tancovania padá mnohofarebný „sneh“ a prichytáva sa na ich nahé telá, keďže väčšina z nich bola len v plavkách.

Krátko nato sa však prach – zrejme pod vplyvom tepla z reflektorov – vznietil, a to aj na ľudských telách, ktoré sa tak zmenili na živé pochodne. Mnohí ľudia sa aj nadýchali splodín horenia, čo im spôsobilo vážne poranenia dýchacích orgánov.

Miestne médiá informovali, že privolané sanitky mali problém dostať sa na miesto nešťastia, takže zranených k nim prinášali na nafukovacích člnoch či ležadlách. K incidentu došlo v mieste konania festivalu tanca a hudby. Okamžite po výbuchu a požiari bol park pre verejnosť uzavretý. Príčiny explózie neboli bezprostredne zná­me.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #explózia #Taiwan #akvapark