Útok vo Francúzsku: Páchateľ sa k činu priznal

Muž podozrivý z piatkovej vraždy majiteľa dopravnej firmy sa k svojmu činu priznal, informovali v nedeľu s odvolaním sa na zdroje blízke vyšetrovaniu francúzske médiá. Podozrivý Yassin Salhi sa okrem vraždy pokúsil aj o útok v továrni na výrobu priemyselných plynov v Saint-Quentin-Fallavier vo francúzskom kraji Isere, keď autom narážal do zásobníkov s priemyselným plynom.

28.06.2015 13:39
debata (1)

Obeťou vraždy bol Salhiho zamestnávateľ, podnikateľ Hervé Cornara. Jeho bezhlavé telo sa našlo v areáli a hlava na plote továrne. Pitva tela obete zatiaľ nepreukázala, kedy nastala smrť, či pri dusení, škrtení alebo odrezaní hlavy, spresnili zdroje blízke vyšetrovaniu.

Hervé Cornara by bol v nedeľu oslávil 55. narodeniny, informovali francúzske médiá. Salhiho po hneď po útoku v továrni Air Products hospitalizovali v nemocnici v Lyone a v piatok večer dali do cely predbežného zadržania. S vyšetrovateľmi začal spolupracovať až v sobotu večer, pričom uviedol aj okolnosti Cornarovej vraždy.

Salhi bol v roku 2006 sledovaný tajnou službou pre podozrenie z radikalizácie a napojenia na saláfistické hnutie. Radikalizoval sa v prvých rokoch 21. storočia počas pobytu v meste Pontarlier v kraji Doubs, keď bol v kontakte s mužom podozrivým z účasti na príprave atentátov, ktoré teroristická sieť Al-Kaidá spáchala v Indonézii. Jeho radikalizáciu a zmenu správania potvrdili aj výpovede jeho susedov a iných ľudí, s ktorými býval v pravidelnom kontakte.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #atentát #Lyon #priznanie #podozrivý