Výtržnosti v utečeneckom tábore v Maďarsku budú mať trestnoprávnu dohru

Maďarská polícia v utorok v súvislosti s pondelkovými výtržnosťami v utečeneckom tábore v Debrecíne, ktoré viedli k dočasnému uzavretiu zariadenia, predviedla ďalších šesť podozrivých, informovala tlačová agentúra MTI s odvolaním sa na policajné zdroje.

30.06.2015 21:27
debata (35)

Takmer sto cudzincov z migračného tábora v pondelok popoludní zabarikádovalo cestu vedúcu do mesta, pričom palicami a fľašami sa snažilo prinútiť vodičov okoloidúcich motorových vozidiel, aby zastavili. Násilníci poškodili viaceré zaparkované autá a podpálili viacero kontajnerov na komunálny odpad.

Hovorkyňa polície Hajdúcko-biharskej župy Erika Demeterová uviedla, že incident sa začal konfliktom dvoch utečencov, ku ktorým sa potom pridali ďalší obyvatelia tábora. Hovorkyňa poprela, že by došlo pri incidente k úmrtiu či zraneniam. Podľa jej slov polícia už začala trestné stíhanie voči neznámym páchateľom pre dôvodné podozrenie z ozbrojeného výtržníctva.

Muža, ktorý sa označuje za tureckého občana a ktorý pošliapaním Koránu vlastne vyvolal sériu násilností, polícia zadržala a v jeho prípade iniciovala aj uvalenie vyšetrovacej väzby. V zariadení pre migrantov s pôvodne plánovanou kapacitou 800 ľudí je v súčasnosti 1 900 cudzincov, ktorí v utorok už od rána mohli opustiť tábor a prípadne sa do neho aj vrátiť.

Pri vchode do tábora a v jeho okolí však patrolujú policajné hliadky, prítomnosť príslušníkov poriadkových síl je tam vlastne neustála.

35 debata chyba
Viac na túto tému: #Maďarsko #utečenci #výtržnosti #utečenecký tábor