V USA sa vykoľajil vlak s toxickým nákladom, jeden vagón začal horieť

V americkom štáte Tennessee sa vykoľajila časť nákladného vlaku s nákladom skvapalneného plynu a toxických chemikálií. Po nehode sa jeden z vagónov vznietil. Úrady vo viac ako 30-kilometrovom okruhu evakuovali asi 5-tisíc ľudí. Podľa dostupných správ nikto neutrpel zranenia.

02.07.2015 13:55
Tennessee vlak nehoda Foto: ,
V americkom štáte Tennessee sa vykoľajila časť nákladného vlaku s toxickými látkami.
debata (4)

Nehoda sa stala na východe Tennesssee neďaleko mesta Knoxville. Súprava takmer 60-tich vozňov smerovala do Waycrossu v susednom štáte Georgia.

Vykoľajili sa takmer tri vagóny. Jeden z nich sa okamžite vznietil. Vedľa LPG súprava prevážala aj akrylonitril, ktorý se používa na výrobu plastov a je vysoko toxický. Evakuácia môže podľa polície trvať 24 až 48 hodín. Na miesto nehody povolali hasičské zbory a tiež zvláštne jednotky vycvičené na manipuláciu s nebezpečnými materiálmi.

V Spojených štátoch a Kanade je po sérii vážnych nehôd diskutovanou témou otázka bezpečnosti horľavých a toxických materiálov, ktoré sa prepravujú po železnici. Najtragickejšia udalosť za uplynulé obdobie sa stala pred dvomi rokmi kanadskej provincii Quebec, kde po vykoľajení vlaku s ropou a následnom vznietení trosiek zahynulo 47 ľudí.

Americkí železniční prepravcovia sa už vlani dohodli na dobrovoľných opatreniach, ktoré majú zvýšiť bezpečnosť prepravy ropy po koľajniciach. Firmy prisľúbili aj obmedziť rýchlosť v obývaných oblastiach a používať vylepšený brzdiaci systém.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #havária vlaku #toxické látky