Pri útokoch hnutia Boko Haram zahynulo vyše 150 ľudí

Pri útokoch radikálov údajne z islamského hnutia Boko Haram zahynulo v stredu večer na severovýchode Nigérie až 150 ľudí. Informovali o tom vo štvrtok zahraničné agentúry. Najkrvavejší útok sa stal v dedine Kukawa ležiacej v blízkosti Čadského jazera.

02.07.2015 20:27
debata

„Teroristi najprv zaútočili na moslimských veriacich, ktorí sa modlili v niekoľkých mešitách. Potom sa vybrali do domov, kde strieľali na ženy,“ povedal agentúre AFP jeden zo svedkov atentátu Babami Alhaji Kolo. Ďalší svedkovia potom potvrdili, že mŕtvych je najmenej 97.

Útoky na ďalšie dve dediny spáchali v rovnakom čase údajní islamisti z Boko Haram blízko mesta Monguno. Podľa AFP pri útoku na susedné dediny zabili 48 moslimov, ktorí v stredu vykonávali večernú modlitbu.

Ozbrojenci z Boko Haram pri útoku 48 ľudí zabili a ďalších 11 zranili, povedal poslanec nigérijského parlamentu z tohto regiónu Mohammed Tahir. Rovnakú bilanciu potvrdili dvaja svedkovia.

Islamistické milície Boko Haram počas svojho boja za vyhlásenie štátu s prísnymi islamskými pravidlami zabili na severovýchode Nigérie už viac ako 15.000 ľudí. Svoju aktivitu rozšírili aj do susedných krajín, Čadu, Nigeru a Kamerunu. Spojené sily týchto krajín a Beninu sa teraz snažia radikálov vojensky zneškodniť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Boko Haram #Nigéria #útok radikálov