Uber pozastavila prevádzku lacnej taxislužby vo Francúzsku

Spoločnosť Uber pozastavila svoju lacnú, nízkonákladovú taxislužbu vo Francúzsku v nádeji, že zmierni vyostrujúci sa právny spor a napätie, niekedy vystupňované do násilia, ktoré vládne medzi jej vodičmi a tradičnými francúzskymi taxikármi.

03.07.2015 14:20
taxikári, štrajk, Francúzsko Foto: ,
Štrajkujúci taxikár drží transparent počas štrajku v Paríži.
debata

Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na oznámenie hovorcu spoločnosti Uber.

Hovorca vysvetlil, že nízkonákladová služba, vo Francúzsku nazývaná UberPop, dočasne prestala fungovať. UberPop vozí zákazníkov v taxíkoch a s vodičmi bez príslušných profesijných licencií. Francúzske úrady nariadili zastavenie prevádzky tejto služby, ale Uber to až do rozhodnutia najvyššieho francúzskeho súdu odmietla.

Šéf francúzskej pobočky americkej taxislužby Uber, Thibaud Simphaud, povedal v rozhovore pre denník Le Monde, že Uber zmenila názor „v duchu, ktorý má vniesť zmier“ do vzťahu s opačnou stranou sporu.

Simphauda a ďalšieho európskeho manažéra spoločnosti Uber, sídliacej v kalifornskom San Franciscu, tento týždeň zadržali a nariadili im predstúpiť pred súd, kde budú čeliť obvineniam vrátane „zavádzajúcich obchodných praktík“ a spolupáchateľstva na protizákonnej činnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #taxislužby #taxikári #Uber