Európu stále sužujú vysoké teploty, pribúda utopených

Európa je aj naďalej v zovretí veľmi horúceho počasia, keď teploty šplhajú cez 35 stupňov Celzia nielen na juhu kontinentu, ale aj v Rakúsku či Nemecku.

05.07.2015 14:41
Nemecko, teplo, počasie, horúčavy Foto: ,
Aj v Nemecku panujú v týchto dňoch extrémne horúčavy. Chlapec na snímke skáče do verejného bazéna v Gelsenkirchene.
debata (1)

Nemecké úrady podľa agentúry DPA varovali, aby si ľudia dávali pozor pri kúpaní, pretože počas víkendu sa už utopila najmenej desiatka ľudí.

Nemecká meteorologická služba (DWD) uviedla, že sobota bola v Nemecku vôbec najteplejšom dňom roka, teplotný rekord ale napriek tomu nepadol. Najvyššie teplomery vystúpili v porýnskom Bad Dürkheime, kde bolo v sobotu 39,2 stupňa. Teplotu 40,2 stupňa, ktorú v Nemecku namerali v auguste 2013, tak neprekonala.

Mierne chladnejšie bolo v sobotu v Rakúsku – najteplejšom miestom sa stalo mesto Bludenz vo Vorarlbersku s teplotou 36,2 stupňa Celzia.

Nemecké médiá napísali, že počas víkendu ľudia obľahli vodné plochy, najmenej desiatka ich ale pri kúpaní prišla o život. V bavorskom jazere Baggersee sa utopil štvorročný chlapec, v Rýne sa utopil šesťročný chlapec, ktorého strhol prúd. Dvoch ľudí v Porúrí v nedeľu ráno ťažko zranil zásah blesku. Silné búrky s prudkým vetrom najmä v západnej časti krajiny lámali stromy, po údere blesku horelo niekoľko budov.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #horúčavy #teplo #Európa #utopenie