Albánska polícia zadržala údajného vraha českých turistov

Albánska polícia zadržala údajného vraha dvoch českých turistov. Dvadsaťročný muž sa predtým skrýval v dome, ktorý polícia obkľúčila. Potvrdila hovorkyňa českého ministerstva zahraničia Michaela Lagronová.

05.07.2015 16:09 , aktualizované: 16:28
debata (17)

Polícia na neho prišla porovnaním stôp, ktoré zanechal v aute zavraždených. Motívom vraždy bola údajne krádež auta. V dedine Grudë, kde sa mladík v jednom z domov skrýval, je asi 350 policajtov, vrátane príslušníkov špeciálnych jednotiek.

Na mieste bol tiež policajný vyjednávač, ktorý sa podľa webu denníka Shqiptarja snažil mladíka prinútiť, aby sa policajtom vzdal.

Polícia predtým vyzvala miestnych obyvateľov, aby údajnému vrahovi nepomáhali a nepokúšali sa ho schovať.

Mladíka pochádzajúci z dediny neďaleko mesta Škodra, v ktorého blízkosti sa vražda stala, predtým odsúdili za lúpež z roku 2010, pri ktorej zomrelo dieťa. Vo väzení strávil päť rokov. Médiá uvádzajú, že údajný vrah sa objavuje na fotografiách zavraždenej dvojice, takže je zrejmé, že sa s ňou poznal.

Dvadsaťsedemročný hasič z Plzeňska a jeho tridsaťšesťročná partnerka boli zastrelení vo svojom aute na ceste v horskej oblasti. Výsledky pitvy, o ktorých v sobotu informoval web Shqiptarja, údajne ukázali, že Čechov zastrelili z blízkosti do hlavy. Streľba sa zrejme odohrala za jazdy, keď muž riadil a žena sedela vpredu na mieste spolujazdca. Auto potom vraj nabúralo po nekontrolovanej jazde, pričom útočník bol zranený. Dokázal ale ešte rozbiť sklo a z vozidla sa dostať.

Horská divočina v okolí Theth, kde skalné vrcholy dosahujú výšku až 2400 metrov, je obľúbenou destináciou pre turistov zo západnej a strednej Európy, najmä z Českej republiky. Od ciest do týchto miest ich neodrádza ani to, že v tejto oblasti v roku 2001 zmizli traja českí študenti.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko #vražda #Albánsko