Agentúra EÚ: Medzi utečencami sú vraj aj islamskí radikáli

Agentúra Európskej únie pre justičnú spoluprácu (Eurojust) získala informáciu, podľa ktorej sú medzi nelegálnymi prisťahovalcami prichádzajúcim cez Stredozemné more do Európy aj bojovníci Islamského štátu (IS). Oznámila to v pondelok šéfka agentúry Michele Coninsxová.

06.07.2015 18:06
debata (42)

Informácia sa objavila v rámci úsilia Eurojustu pomôcť krajinám Európskej únie čeliť spoločne nelegálnemu prisťahovalectvu, terorizmu a počítačovej zločinnosti, povedala podľa agentúry AP Coninsxová novinárom v Bruseli.

Dodala, že spoločné vyhodnocovanie získané informácie s partnermi v rámci EÚ ešte pokračuje a že nemôže spresniť zdroj tejto informácie.

Agentúra Eurojust je zložená z prokurátorov, sudcov a policajných úradníkov členských krajín EÚ. Jej úlohou je uľahčiť medzinárodnú koordináciu orgánov činných v trestnom konaní a podporovať vyšetrovanie organizovaného zločinu.

Už skôr sa objavili správy, že medzi utečencami z Afriky a Blízkeho východu, ktorí priplávajú predovšetkým do Talianska a chcú spravidla pokračovať ďalej do Európy, sa zrejme ukrývajú aj islamskí teroristi. Zatiaľ sa to však podľa oficiálnych oznámení nepodarilo overiť.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #EÚ #utečenci #Islamský štát