Dopravu medzi Francúzskom a Britániou narušila smrť migranta

Dopravu cez Lamanšský prieliv v utorok narušila smrť jedného afrického migranta, ktorý v tuneli zahynul pri pokuse dostať sa z Francúzska do Británie. Uviedli to miestne úrady. Príčina úmrtia sa vyšetruje.

07.07.2015 12:12
debata (4)

Policajti ráno objavili v jednej z vlakových súprav, ktoré prepravujú tunelom kamióny, skupinku afrických prisťahovalcov vrátane jedného mŕtveho. Doprava sa krátko nato úplne zastavila a v dôsledku vyšetrovania na mieste nálezu tela zostala obmedzená.

Spoločnosť Eurotunnel dopoludnia oznámila, že v smere do Británie bude zdržanie vlakov asi hodinové, opačným smerom až tri hodiny. Tunel, ktorým jazdia súpravy s nákladnými autami a osobné rýchlovlaky Eurostar, je hlavnou prístupovou cestou z európskeho kontinentu do Anglicka.

Stovky prisťahovalcov sa denne pokúšajú tajne dostať na niektorý z odbavovaných kamiónov. Počet nelegálnych migrantov, ktorí pochádzajú hlavne z Eritrey, Etiópie a Sudánu, sa v oblasti Calais pri vjazde do tunela odhaduje na 3 000.

Jeden prisťahovalec pôvodom z Etiópie zahynul 26. júna, keď sa snažil nastúpiť na nákladnú súpravu vstupujúcu do tunela a vlak ho odhodil na betónový stĺp.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #doprava #Veľká Británia #smrť #Francúzsko #utečenci #kamióny #Eurotunel