Identifikovali aj tretiu obeť šialenca z Grazu

Totožnosť jednej z troch obetí vyčíňania šialeného vodiča terénneho vozidla v pešej zóne v Grazi v rakúskej spolkovej krajine Štajersko z 20. júna sa podarilo konečne objasniť.

08.07.2015 22:39
Graz, útok, chodci Foto:
Vodič terénneho auta 20. júna zámerne v obrovskej rýchlosti vrazil medzi chodcov.
debata (1)

Ženu identifikoval na základe fotografie jej starší brat, ktorý s ňou udržiaval iba príležitostný kontakt. Keď sa mu s ňou v nedeľu nepodarilo stretnúť a nenašiel ju ani doma, oznámil to v utorok na polícii, čo prinieslo očakávaný posun v prípade.

Kriminalisti predtým opakovane neúspešne žiadali verejnosť o pomoc pri identifikácii neznámej ženy, o ktorej predpokladali, že mohla byť bezdomovkyňou. Ani zverejnenie fotografie jej šatstva a napokon podobizne neprinieslo informácie, ktoré by pomohli objasniť identitu ženy. Polícia pritom dostala asi 100 podnetov.

Zadržaný 26-ročný vodič bosnianskeho pôvodu, ktorého sužovali rodinné problémy, je aj naďalej vo vyšetrovacej väzbe v justičnom zariadení Graz-Jakomini, kde sa o jej prípadnom predĺžení rozhodne začiatkom augusta.

V nemocnici v Grazi zostáva jeden z celkove 36 zranených stále v kritickom stave. Veľkú väčšinu zranených však zdravotníci už prepustili do domáceho liečenia. U viacerých zranených však nevylúčili trvalé následky.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #útok #obeť #Graz