Pri streľbe v Mukačeve zahynuli dvaja členovia Pravého sektora

Pri útoku ozbrojencov v meste Mukačevo na západe Ukrajiny prišli o život najmenej dvaja ľudia. Štyria civilisti a traja policajti utrpeli zranenie. Informoval o tom ukrajinský minister vnútra Arsen Avakov.

11.07.2015 21:28
Ukraine Attack Foto:
Pri útoku ozbrojencov v Mukačeve zahynuli dvaja ľudia. Na snímke vidieť horiace policajné auto.
debata (257)

Ozbrojení muži údajne najskôr obsadili „civilný objekt“, miestne médiá informovali, že išlo o športový klub. Následneho ich obkľúčila polícia.

„V Zakarpatskej oblasti prebieha špeciálna operácia s cieľom zastaviť, odzbrojiť a zatknúť príslušníkov zločineckého gangu, ktorý obsadil civilnú budovu v Mukačeve,“ uviedol minister vo vyhlásení na Facebooku. „Jeden civilista a jeden policajt sú v kritickom stave,“ dodal Avakov.

Podľa informácií miestnych médií útočníci mali na svojom oblečení znak nacionalistického ukrajinského hnutia Pravý sektor. Športový klub, v ktorom je posilňovňa a abazén, vlastní miestny poslanec, ktorý Pravý sektor kritizoval. Mŕtvymi sú práve dvaja členovia Pravého sektora.

Žiadne ďalšie podrobnosti o situácii v meste neboli známe, podľa ministra vnútra policajti ozbrojencov obkľúčili a dostali šancu vzdať sa.

Mukačevo leží na západe Ukrajiny na hraniciach s Poľskom a Slovenskom. V období medzivojnového Československa bolo s účasťou Podkarpatskej Rusi.

257 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #Ukrajina #Pravý sektor #Mukačevo