Ozbrojenci v Paríži prepadli nákupné centrum, sú na úteku

Neznámi ozbrojenci, ktorí ráno prepadli nákupné stredisko na parížskom predmestí Villeneuve-la-Garenne a údajne v ňom zadržiavali rukojemníkov, sú po zásahu polície na úteku.

13.07.2015 11:38 , aktualizované: 15:02
lúpež, polícia, Paríž Foto: ,
Ilustračné foto
debata (3)

Agentúra Reuters o tom informovala s odvolaním sa na francúzske médiá.

Po nahlásení prepadnutia pobočky módneho reťazca Primark, ležiacej niekoľko kilometrov severne od parížskeho centra, polícia uzavrela široké okolie a neskôr z budovy evakuovala 18 ľudí.

Denník Le Monde na svojich internetových stránkach uviedol, že udalosť si nevyžiadala zranenia. Podľa policajných zdrojov, na ktoré sa odvoláva Reuters, nič nenasvedčuje tomu, že by páchateľmi boli teroristi, a zrejme išlo o dvoj- alebo trojčlennú skupinu lupičov. Zverejnené informácie o zadržaní rukojemníkov polícia nedokázala potvrdiť.

„Asi o 6:30 SELČ dvaja alebo traja ozbrojení zločinci vnikli do obchodu (írskeho odevného podniku) Primark na predmestí Villeneuve-la-Garenne,“ povedal AFP policajný predstaviteľ, ktorý však nespresnil, či je polícia v kontakte s ozbrojencami. Podľa agentúry AP sa útočníci nachádzajú stále v priestore obchodného centra a momentálne nie je jasné, či sa v budove nachádzajú nejakí ďalší rukojemníci.

Polícia sa o prepadnutí podľa miestnych médií dozvedela po tom, čo jedna zamestnankyňa obchodu v 7:00 SELČ uviedla v textovej správe svojmu priateľovi, že ju s ostatnými kolegami zajali dvaja ozbrojenci.

Prípad sa udial v čase, keď vo Francúzsku platia mimoriadne protiteroristické bezpečnostné opatrenia. Pohotovosť bola zvýšená po tom, čo traja ozbrojení islamisti zavraždili v januári na niekoľkých miestach Paríža 17 ľudí.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #ozbrojenci #lúpežné prepadnutie #rukojemníci