Primátorku Prahy kvôli vyhrážkam chráni už niekoľko dní polícia

Pražská primátorka, rodáčka z Bratislavy Adriana Krnáčová má už niekoľko dní policajnú ochranu. Príčinou sú vyhrážky, vrátane listov, ktoré údajne súvisia s avizovaným sprísnením legislatívy pre taxikárov.

16.07.2015 19:45
debata

Vyplýva z dnešnej informácie internetového serveru iDNES.cz, ktorému spomínané fakty potvrdili dva dobre informované zdroje o dianí na magistráte hlavného mesta ČR.

„Pochopte ma, prosím, nesmiem k tomu povedať žiadne podrobnosti. V každom prípade robím ďalej svoju prácu a pevne verím, že sa situácia skoro vráti do normálu,“ uviedla v stredu samotná primátorka. Ani polícia, ani hovorca hlavného mesta ČR vec nechceli komentovať.

Hovorkyňa prezídia policajného zboru Jana Macalíková sa obmedzila na konštatovanie: „Tieto informácie z taktických dôvodov neposkytujeme, ide o tajné údaje, a to v prípade, keď niekto ochranu má i nemá.“

Krnáčová dala opakovane najavo, že jej prekážajú nepoctiví taxikári, ktorí poškodzujú kredit českej metropoly. Magistrát tak pripravil celý rad opatrení vrátane zintenzívnenia policajných kontrol vodičov taxislužieb a zákazu parkovania v modrých zónach.

Podľa pôvodného zámeru primátorky sa už koncom júla mali konať prvé z nových skúšok pre všetkých taxikárov, po ktorých tí úspešní dostanú povolenia na vykonávanie tejto služby už iba na päť rokov. Navyše v prípade, že skúšku nezvládnu ani na tretí pokus, sa s možnosťou pracovať ako taxikár budú môcť rozlúčiť.

Po protestoch a rokovaniach taxikárov s primátorkou Krnáčová upustila od zámeru plošného skúšania všetkých taxikárov a upravila svoj návrh tak, že skúšky budú musieť absolvovať iba vodiči, ktorí sa dopustili priestupku alebo správneho deliktu, a prirodzene aj adepti tohto remesla.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #vyhrážky #primátorka #policajná ochrana