Taxikár, ktorý viezol nezvestných Čechov, je brat Libanonca zatknutého v ČR

Taxikár, ktorý viezol päť Čechov, čo v sobotu zmizli v Libanone pri hraniciach so Sýriou, je podľa libanonskej rozhlasovej stanice Hlas Libanonu bratom Libanonca, ktorý bol vlani v Českej republike zadržaný pre podozrenie zo spolupráce s teroristami.

19.07.2015 12:32
debata (6)

Napísal to v nedeľu spravodajský server Novinky.cz. Skutočnosť, že Alí Fajád, jeden z trojice Libanoncov zadržaných v Prahe a čakajúcich na vydanie do USA, je bratom taxikára Saíba Muníra Taána, podľa libanonského rozhlasu potvrdili členovia jeho rodiny. Päťdesiatročný Taán šoféroval automobil, z ktorého päť Čechov v údolí Bikáa zmizlo.

Auto bolo nájdené asi 300 metrov od vojenského stanovišťa v údolí neďaleko sýrskych hraníc. Pátranie inicioval otec taxikára, ktorého syn sa nevrátil domov. Vo vozidle zostali osobné veci pätice mužov a miestne médiá začali špekulovať o možnom únose.

Libanonské bezpečnostné zložky vykonávajú v oblasti rozsiahlu pátraciu akciu. České ministerstvo zahraničných vecí v sobotu zvolalo kvôli zmiznutiu českých občanov krízový štáb. Odmietlo však komentovať možné príčiny zmiznutia Čechov i špekulácie o tom, že prípad môže súvisieť práve so zadržaným Libanoncom.

Podľa informácií spravodajského servera an-Nahár sú cestovatelia vo veku 32–55 rokov, poznamenáva spravodajský server.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Česi #Libanon #nezvestní