Tunisko: Počas razií zadržali 74 podozrivých z terorizmu

Príslušníci tuniských bezpečnostných zložiek zadržali v uplynulých dňoch 74 podozrivých z terorizmu. Ako vyplýva z informácií tlačovej agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na nedeľnú správu tuniského ministerstva vnútra, podozrivých z členstva v extrémistických zoskupeniach zadržali počas 845 razií v dňoch 11.-17. júla.

19.07.2015 21:19
debata

Tuniská vláda zintenzívnila boj s extrémistami po teroristickom útoku na hotelové zariadenia v Súse, ktorý si na sklonku júna vyžiadal životy 38 hostí, vrátane 30 britských a dvoch nemeckých občanov. K akcii sa prihlásili stúpenci tzv. Islamského štátu.

Do služby v uplynulých dňoch povolali ďalších 100-tísic bezpečnostných pracovníkov, ktorí majú zvýšiť bezpečnosť v krajine a zabrániť teroristickým útokom. Tritisíc z nich nasadili na ochranu pláží, turistických hotelov a archeologických pamiatok.

V uplynulom týždni tuniské vládne zdroje informovali aj o eliminácii viacerých popredných členov teroristickej skupiny blízkej sieti al-Kajdá. O možnostiach ďalšej podpory pre Tunisko by v pondelok mali v Bruseli rokovať aj ministri zahraničných vecí členských štátov Európskej únie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tunisko #teroristi #razia #Islamský štát #al-Káida