V Kamerune útočili dvaja samovražední atentátnici, najmenej 20 mŕtvych

Najmenej 20 mŕtvych si vyžiadali dva samovražedné útoky na severe Kamerunu. Ich terčami boli trhovisko a obytná štvrť v meste Maroua. Počet obetí útokov nemusí byť ešte konečný, keďže podľa svedkov sa na miestach činu nachádza množstvo zhorených tiel.

22.07.2015 20:55
debata

Aj keď sa k zodpovednosti za útoky zatiaľ nikto neprihlásil, predpokladá sa, že za nimi – podobne ako za inými akciami uplynulých dní – stoja ozbrojenci z organizácie Boko Haram. Iba v noci na pondelok prišlo pri útoku na obec Kamouna na severe Kamerunu o život najmenej 23 ľudí vrátane mnohých detí, keď do dediny pri Čadskom jazere vtrhla skupina približne 80 militantov, ktorá poľahky premohla niekoľkých tamojších vojakov.

Pri bombovom útoku na severe Kamerunu, ktorý sa taktiež pripisuje členom Boko Haram, zomrelo v uplynulom týždni 14 ľudí.

Skupina Boko Haram so základňou v Nigérii tento rok prisahala vernosť extrémistickej džihádistickej sekte Islamský štát. Opakovane útočí aj na kamerunskom území, keďže táto krajina sa vojensky angažuje proti islamistickým militantom. Nigérijskej armáde sa darí vytláčať bojovníkov Boko Haram z niektorých lokalít, a to i vďaka podpore jednotiek z Čadu, Nigeru a Kamerunu.

debata chyba
Viac na túto tému: #teroristický útok #Boko Haram #Kamerun #Islamský štát