Selfie stálo Rusa na hranici s Ukrajinou vážne zranenie

Ruský občan utrpel strelné zranenia, keď sa pokúšal urobiť selfie s ukrajinským hraničným priechodom v pozadí. Strážny na prechode však spustil paľbu, oznámili ruské médiá.

27.07.2015 13:36
debata (65)

K incidentu na rusko-ukrajinskej hranici došlo ešte v nedeľu. Cez víkend na inom mieste hranice ukrajinskí pohraničníci vraj zajali ruského dôstojníka.

„Traja Rusi odpočívali pri vodnej nádrži pri obci Novorusskij na ruskom území. Rozhodli sa, že si urobia snímku s ukrajinským priechodom v pozadí,“ vykreslil agentúre Interfax nemenovaný ruský pohraničník. „Vojenský strážny na prechode na nich zakričal ‚Stoj‘ a začal strieľať, jedného z dovolenkára pritom zranil,“ dodal.

Raneného jeho kamaráti previezli k ruským pohraničníkom, ktorí mu ošetrili zranenia hrudníka a odviezli ho k lekárom do najbližšej nemocnice.

Ukrajinskí pohraničníci naopak ohlásili, že v noci zo soboty na nedeľu zadržali v ruskom nákladnom aute naloženom muníciou dvoch mužov vo vojenských uniformách bez označenia, z ktorých jeden sa vraj priznal, že je majorom ruskej armády, zatiaľ čo druhý patrí k proruským separatistom. Kamión zrejme zablúdil a zastavil až po výstražných výstreloch.

Separatisti naopak všetko popreli s tým, že ide len o propagandu Kyjeva a ukrajinskú snahu obviňovať Rusko bez predloženia skutočných dôkazov.

Kyjev obviňuje Rusko z podpory proruských separatistov na východe Ukrajiny zbraňami, muníciou a vojakov. Moskva to stále popiera, pripúšťa len, že na strane separatistov bojujú len ruskí dobrovoľníci.

65 debata chyba
Viac na túto tému: #hraničný priechod