Trump rieši škandál údajného znásilnenia exmanželky Ivany

Americký miliardár a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump rieši škandál okolo údajného obvinenia z 80. rokov, že znásilnil počas rozvodového konania svoju manželku Ivanu.

29.07.2015 11:08
Donald Trump Foto: ,
Donald Trump
debata (13)

Informáciu vytiahol server The Daily Beast, Trump však obvinenia poprel, za nepravdivé ich označila aj Trumpová, ktorá je pôvodom Češka.

Škandál sa ďalej rozšíril, keď sa Trumpa v médiách zastal jeho právnik a hovorca Michael Cohen. Reportérovi amerického servera sa vyhrážal a navyše sa sporne vyjadril. „Hovoríte o hlavnom kandidátovi republikánskej strany, o prezidentskom kandidátovi a tiež o súkromnej osobe, ktorá nikdy nikoho neznásilnila. A samozrejme, už z definície vyplýva, že nemôžete znásilniť svoju vlastnú ženu,“ povedal Cohen. Práve jeho posledná veta vyvolala množstvo kritiky.

V New Yorku, kde k údajnému problému medzi Trumpovými došlo, bolo znáilnenie vlastným manželom definované ako nezákonné v roku 1984. Len v ďalších sedemnástich amerických štátoch platili vtedy podobné zákony, v deviatich manželia nemohli byť súdení za znásilnenie svojich žien, poznamenal britský denník The Guardian.

Donald Trump v utorok večer uviedol, že so slovami svojho právnika nesúhlasí, ale zastal sa ho. „Michael bol veľmi nahnevaný, pretože vie, že k tomu údajnému znásilneniu nikdy nedošlo, vie, že tento web je zlý vtip… a možno ani nerozumel otázke,“ povedal Trump americkej televíznej stanici CNN s tým, že nemá v úmysle Cohena vyhodiť, pretože je to skvelý právnik. Aj Cohen sa za svoje vyhlásenie následne ospravedlnil.

Článok v The Daily Beast citoval vyjadrenie Ivany Trumpovej, ktoré sa objavilo v knihe Harryho Hurta III. z roku 1993. Trumpová tam hovorí o „sexuálnom styku, ktorý nazvala znásilnením“ s tým, že ale nechce, aby sa jej slová vykladali v trestnom zmysle. Trump vždy trval na tom, že tvrdenia o znásilnení svojej ženy sú nepravdivé. Aj podľa Ivany Trumpovej sa nezakladajú na pravde. „Donald a ja sme najlepšími priateľmi a spoločne sme vychovali tri deti, ktoré milujeme a sme na ne veľmi pyšní. Donalda mám veľmi rada a želám mu veľa šťastia v jeho kampani,“ uviedla Trumpová.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #sexuálny škandál #Donald Trump #republikásnky kandidát #Ivana Trumpová