Cesty k Jadranu sú zapchaté. Vodiči stoja v kilometrových kolónach

Situácia na cestách a diaľniciach v smere na juh Európy, najmä k Jadranskému moru, sa v popoludňajších hodinách trochu zlepšila. Na mnohých miestach však stále zostávajú kolóny áut, aj keď sú už o niečo kratšie ako dopoludnia, rovnako sa skrátila aj doba zdržania.

01.08.2015 14:51 , aktualizované: 19:34

Správa o dopravnej nehode - stiahnite si vo... Foto:
Vodiči smerujúci k Jadranskému moru musia byť pripravení na dlhé kolóny, v Záhrebe doprava skolabovala. /Ilustračné foto/
debata (14)

Vodiči smerujúci k chorvátskemu Jadranu musia naďalej počítať so zdržaním už od Rakúska. Tento víkend bude pre cestu do Chorvátska, ale aj späť, zrejme najhorším z celých prázdnin. V krajine už ráno skolabovala doprava v okolí Záhrebu.

Aj na nemeckých diaľniciach dochádza k zdržaniam. Doprava je momentálne v Nemecku už relatívne slabšia, a to aj napriek tomu, že tento víkend sa začínajú školské prázdniny v Bavorsku a v Bádensku-Württembersku. Zápchy sa tvoria najmä v okolí Hamburgu a na západe krajiny medzi Frankfurtom nad Mohanom a Stuttgartom.

Cestu skomplikovala aj nehoda na diaľnici A3 medzi Norimbergom a Pasovom, kvôli nej bol uzatvorený jeden jazdný pruh v smere na Pasov a vznikla tak zápcha. S hustou dopravou je potrebné počítať aj na diaľničnom obchvate Mníchova a na nadväzujúcej diaľnici A8 v smere na Salzburg.

V Rakúsku je stále problematickým miestom tunel Ofenauer na Taurenskej diaľnici vedúcej zo Salzburgu smerom na Villach. Na mieste sa stále vytvára minimálne trojkilometrová kolóna. S približne hodinovým zdržaním je nutné naďalej počítať pred tunelom Karavanky v smere do Slovinska, kde sa kolóna skrátila len nepatrne zo 14 na 12 kilometrov. Na diaľnici A9 pred tunelom Ottsdorf v smere na Graz sa tvorí štvorkilometrová kolóna.

Pri Záhrebe celý deň kolabuje doprava

V Slovinsku je stále husto vo všetkých smeroch na Chorvátsko, aj keď niekde veľký nával už poľavil. Zlepšila sa najmä situácia na konci diaľnice Maribor-Ptuj, kde sa pôvodne 25-kilometrová kolóna zmenšila na päť kilometrov, a na nadväzujúcom prechode do Chorvátska Macelj, kde sa čakacia doba skrátila už „len“ na 30 minút. Okolo hodiny sa stále čaká na slovinsko-chorvátskych prechodoch (Jelšane, Starod, Dragonja a Sečovlje).

V Chorvátsku ešte stále kolabuje doprava na diaľničnom obchvate v Záhrebe. Kolóny sa tam tvoria najmä pri mýtnych bránach. Najhoršia situácia je na mýtnej bráne Lučko, kde stoja autá až do vzdialenosti 25 kilometrov, v smere na juh ale „len“ osem kilometrov.

Hustá premávka je naďalej aj pred rozdelením diaľnice A1 na Istriu a na Split a tiež pred tunelmi Malá Kapela a Sveti Rok. Oveľa horšia je situácia na diaľnici A1, ktorá vedie ďalej na juh. K spomaleniu dopravy na tejto jadranskej magistrále prispel už ráno český autobus, ktorý havaroval pri meste Gospič. Vodič zrejme kvôli únave zišiel z cesty, nikto sa nezranil.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #more #Chorvátsko #prázdniny #Jadran #kolóny