Do tretice všetko dobré? Putinov hovorca si vzal olympijskú šampiónku

Hovorca ruského prezidenta Vladimira Putina Dmitrij Peskov sa cez víkend oženil v Soči s bývalou olympijskou šampiónkou v krasokorčuľovaní Tatianou Navkovou. Pre štyridsaťročnú nevestu to bola druhá svadba, pre 47-ročného ženícha už tretia.

02.08.2015 14:45
debata (73)

Svadba sa podľa ruských médií konala v najdrahšom hoteli na pobreží Čierneho mora, kde ceny za izby siahajú od 36-tisíc do 200-tisíc rubľov (asi od 540 do 3-tisíc eur) za noc. Oslavy sa zúčastnili desiatky hostí, ich mená však nezverejnili. Svadbu vraj zaplatil miliardár Oleg Deripaska, ktorému hotel patrí.

Médiá si navyše všimli, že Putinov hovorca má na svadobných záberoch na ruke hodinky za 540-tisíc dolárov (takmer 493-tisíc eur).

Sám Peskov svoj vzťah s krasokorčuli­arkou, s ktorou už má potomka, nijako nekomentoval. Kolujúce povesti potvrdili až majetkové priznania hovorcu. Kým za rok 2013 uvádzal tri deti a manželku, v priznaní za rok 2014 už manželka chýbala, zato deti boli až štyri.

Ešte v predvečer svadby Navková tancovala na ľade v muzikáli Carmen, v ktorom stvárňuje hlavnú rolu. Do konca roka si už však zobrala dovolenku.

Peskov už bol dvakrát ženatý. Z prvého manželstva s vnučkou sovietskeho vojvodcu Semjona Buďonného Anastasiou má syna. S druhou ženou Jekaterinou, pôvodom z diplomatickej rodiny, má syna a dcéru.

Navková bola už tiež vydatá. Svojmu bývalému trénerovi a majstrovi sveta v tancoch na ľade Alexandrovi Žulinovi v roku 2000 porodila dcéru. Olympijské zlato dobyla Navková s Romanom Kostomarovom v súťaži tanečných párov v Turíne v roku 2006. V tom istom roku ohlásila koniec kariéry.

Navková s Kostomarovom vyhrali počas spoločného pôsobenia, čo sa dalo. Boli trojnásobnými majstrami Európy, dvojnásobnými majstrami sveta a nakoniec aj olympijskými víťazmi.

73 debata chyba
Viac na túto tému: #svadba #Dmitrij Peskov #Tatiana Navková