Požiar niekdajšieho protileteckého bunkra v Hamburgu zranil 38 ľudí

Pri požiari a následnej explózii budovy niekdajšieho nadzemného protileteckého krytu v Hamburgu sa zranilo najmenej 38 ľudí. Požiar prepukol v utorok ráno v stolárstvo, ktoré sídli v šesťpodlažnej budove, informovali miestni hasiči.

04.08.2015 11:18 , aktualizované: 13:08
debata

Pri hasení požiaru došlo k explózii, ktorá vyvolala obrovskú tlakovú vlnu. Tá bola tak silná, že vymrštila do vzduchu cyklistov, povedal na mieste nešťastia hovorca hasičov.

K požiaru došlo v stolárskej dielni umiestnenej v kryte, pričom následný výbuch sa odohral po tom, ako sa hasiči pokúšali vzniknuté plamene uhasiť. Príčina požiaru ani nasledovnej explózie nebola bezprostredne známa. V budove postavenej za 2. svetovej vojny bolo uskladnených približne 100 ton éterických olejov.

Zranenia utrpelo 38 ľudí, 12 z nich boli príslušníci hasičského zboru. Do nemocnice bolo prevezených 19 osôb, zvyšní ľudia, ktorí sa nadýchali dymu, boli ošetrení na mieste.

„Momentálne už do budovy nikoho neposielame, pretože situácia je nejasná. Teraz sa chystáme bunker zaplaviť penou, aby sme uhasili požiar,“ citovala agentúra DPA hovorcu hasičov. Z obytných budov susediacich s krytom hasiči zároveň preventívne evakuovali vyše 60 ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #požiar #Hamburg