Francúzsko rozšírilo pátranie po troskách MH370 na Réunione

Francúzsko rozšírilo pátranie po ďalších prípadných troskách nezvestného dopravného lietadla Boeing 777 spoločnosti Malaysia Airlines letu MH370 okolo ostrova Réunion v Indickom oceáne. Tamojšie úrady do pátrania zapojili člny i lietadlo, informovala v piatok agentúra AP.

07.08.2015 16:54
debata (4)

Francúzske pátracie lietadlo v piatok vzlietlo do akcie, ktorej cieľom je získať pohľad na Réunion z vtáčej perspektívy. Francúzske úrady v tejto súvislosti oznámili, že začali týždennú operáciu, na ktorej sa podieľajú člny a lietadlo, ktoré prehľadávajú vody Indického oceánu.

Na brehu Réunionu pred deviatimi dňami našli vztlakovú klapku, ktorá podľa malajzijských úradov určite, a podľa francúzskych pravdepodobne, pochádza z lietadla, ktoré sa stratilo 8. marca 2014. Stroj letel z Kuala Lumpuru do Pekingu a na palube mal 239 ľudí. Predpokladá sa, že všetci zahynuli.

Prefekt francúzskeho Réunionu Dominique Sorain povedal, že pátranie bude zahŕňať oblasť s plochou 120 krát 40 kilometrov okolo pobrežia ostrova. Sorain tiež povedal, že na plážach ostrova boli počas posledného týždňa nájdené aj ďalšie predmety, ktoré boli odovzdané na skúmanie. Úrady však podľa neho nevedia, či pochádzajú z lietadla.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Francúzsko #pátranie #malajzijské lietadlo #MH370