Príbuzní obetí pádu lietadla Germanwings chystajú žalobu v USA

Pozostalí po cestujúcich z lietadla nemeckých aeroliniek Germanwings, ktoré sa pred štyrmi mesiacmi zrútilo vo Francúzsku, chystajú v Spojených štátoch žalobu na leteckú spoločnosť Lufthansa.

09.08.2015 16:31
debata (4)

S odvolaním sa na obhajcu pozostalých to v nedeľu napísal nedeľník Bild am Sonntag. Pozostalí totiž nie sú spokojní so sumou, ktorú Lufthansa čoby materská spoločnosť Germanwings navrhla zaplatiť.

Lietadlo, ktoré letelo zo Španielska do Nemecka, sa zrútilo vo francúzskych Alpách 24. marca. O život prišlo všetkých 150 ľudí na palube, väčšinou to boli Nemci a Španieli. Lufthansa rodinám pozostalých ponúkla v júni paušálnej odškodné 25 000 eur za každú obeť. Jednotlivým rodinám bola mimo to už vyplatená okamžitá pomoc vo výške 50 000 eur za každého cestujúceho.

V Spojených štátoch je na rozdiel od nemeckého práva možné požadovať vysoké sumy za utrpenú citovú ujmu. Právnik zastupujú niektoré z obetí Elmar Giemulla už v júli oznámil, že adekvátnou náhradou by bola neveľká šesťmiestna suma.

„Pripravujeme žalobu v Spojených štátoch,“ uviedol podľa nemeckého denníka Giemulla. Chystané právne kroky budú mať údajne za cieľ zistiť, prečo mal povolené lietať druhý pilot lietadla Andreas Lubitz, ktorý v minulosti trpel depresiami. Lubitz podľa predbežných výsledkov vyšetrovania pád stroja spôsobil úmyselne.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #žaloba #Lufthansa #pozostalí #Germanwings