Vo Švédsku zatkli dvoch podozrivých z útoku v obchodnom dome IKEA

Švédska polícia informovala o zatknutí dvoch mužov pre podozrenie, že v pondelok v obchodnom dome IKEA v meste Västeras pobodali na smrť muža a ženu. Jeden z podozrivých, ktorý utrpel vážne zranenia, bol pôvodne považovaný za obeť a bol hospitalizovaný.

10.08.2015 15:48 , aktualizované: 21:49
debata (8)

„Vyzerá to ako bláznivý incident,“ povedal na tlačovej konferencii Per Agren z västeraskej polície. Oboch zadržaných podozrievajú podľa neho z vraždy, ale „nepoznáme motív,“ dodal. Pobodaný muž a žena zomreli na mieste, pravdepodobne sa vzájomne poznali, ale polícia nemá informáciu o tom, či obete poznali svojich útočníkov, pokračoval Agren.

Druhý podozrivý, o ktorom povedal iba to, že sa narodil v roku 1979, bol naliehavo hospitalizovaný v miestnej nemocnici. Polícia zatiaľ nevie, ako utrpel svoje zranenia. Začala ho podozrievať až po tom, keď vypočula svedkov, uviedol Agren. Okrem nich má prístup aj k záznamom z bezpečnostných kamier.

Mladšieho podozrivého, narodeného v roku 1992, zadržala polícia skoršie pred obchodným domom, keď ho identifikovali svedkovia, dodal hovorca polície. Štátna organizácia pre prevenciu kriminality a boj s terorizmom Sapo uviedla, že sa na vyšetrovaní činu nepodieľa.

Manažér nábytkárskeho obchodu Mattias Johansson povedal predtým reportérom, že podobaní „boli zrejme pravidelní zákazníci“, informovali noviny VLT. Uviedol, že nikto zo zamestnancov IKEA nebol fyzicky zranený a spoločnosť poskytuje podporu postihnutým zákazníkom i zamestnancom.

Vedenie obchodného domu ho evakuovalo a polícia kontrolovala totožnosť motoristov odchádzajúcich z parkoviska. V utorok bude v blízkosti obchodného domu zriadená mobilná policajná kancelária v rámci snáh získať všetky svedecké výpovede. Posilnená bude aj policajná prítomnosť.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #zatknutie #Ikea #Švédsko #podozriví