Nigéria: Výbuch bomby na trhovisku zabil okolo 50 ľudí

Približne 50 ľudí v utorok zahynulo pri bombovom útoku v severovýchodnej časti Nigérie, ktorá je hlavným pôsobiskom radikálneho islamistického hnutia Boko Haram. S odvolaním sa miestne zdroje o tom informuje agentúra Reuters.

11.08.2015 21:56
debata

Odpálenie bomby na preplnenom trhovisku v meste Sabon Gari na území nigérijského štátu Borno podľa nej nesie rukopis Boko Haram, ktorého boj za vytvorenie islamského štátu si v uplynulých šiestich rokoch vyžiadal tisíce mŕtvych.

Príslušník miestnej domobrany Umar Kidda telefonicky informoval, že útok si predbežne vyžiadal 47 mŕtvych a 52 zranených. Nemenovaný vojenský zdroj potvrdil, že bomba zabila okolo 50 ľudí.

Pri bombových a iných útokoch nigérijských povstalcov od májového nástupu nového prezidenta Muhammadua Buhariho podľa údajov agentúry Reuters zahynulo už viac ako 600 ľudí.

Buhari pritom sľuboval porážku extrémistov z Boko Haram, ktorí ešte začiatkom tohto roka ovládali územie zodpovedajúce rozlohou Belgicku. K útoku v štáte Borno sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina.

debata chyba
Viac na túto tému: #výbuch #Boko Haram #Nigéria