Útok radikálov na nigérijskú dedinu neprežilo 150 ľudí

Najmenej 150 ľudí zahynulo minulý štvrtok pri útoku islamistov z hnutia Boko Haram na dedine na severovýchode Nigérie.

18.08.2015 17:08
debata (2)

S odvolaním sa na svedkov o tom v utorok informuje agentúra AFP. Väčšina obetí sa utopila v blízkej rieke, keď utekala pred radikálmi.

Príslušníci milícií Boko Haram vraj dorazili na motorkách a v autách k dedine Kukuwa-Gari, medzi ktorej obyvateľmi vznikla panika. "(Radikáli) hneď začali strieľať, ľudia začali utekať.

Niekoľko ľudí zabili. Bohužiaľ mnoho obyvateľov naskákalo do rieky, ktorej hladina bola po dažďoch zdvihnutá, a utopilo sa," citovala AFP jedného z dedinčanov. Medzi mŕtvymi je údajne mnoho žien a detí.

Správa o ďalšom útoku Boko Haram sa podľa AFP objavila s oneskorením, pretože extrémisti prerušili telefónne siete v okolí dediny. Tá sa nachádza asi 50 kilometrov od Damaturu, metropoly štátu Yobe.

Počas šesťročného ozbrojeného povstania s cieľom vytvoriť na severovýchode Nigérie islamský štát už bojovníci Boko Haram pripravili o život tisíce ľudí. Od 29. mája, keď sa úradu prezidenta ujal Muhammadu Buhari, ktorý si potlačenie islamistov dal za svoju prioritu, má Boko Haram na svedomí ďalšie stovky ľudských životov.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Boko Haram #Nigéria