Na atentáte v Bangkoku sa podieľalo najmenej desať ľudí

Do bombového atentátu v Bangkoku bolo zapojených najmenej desať ľudí a bol dlho vopred plánovaný. Uviedol to šéf thajskej polície Somjot Pumpanmuang. Thajsko zároveň požiadalo o spoluprácu pri pátraní po páchateľoch najhoršieho bombového útoku v krajine Interpol. Človek podozrivý z umiestnenia bomby v chráme v centre thajskej metropoly je totiž cudzinec.

20.08.2015 07:12
Thajsko, Bangkok, výbuch Foto: ,
Príbuzní obetí najhoršieho bombového útoku v krajine spomínajú na svojich blízkych.
debata

„Je to rozsiahla sieť. Na prípravách sa zúčastnilo veľa ľudí,“ uviedol Pumpanmuang s tým, že útok pripravovali najmenej mesiac. „Patria medzi nich tí,ktorí hliadkovali na uliciach, pripravovali bombu, tí priamo na mieste aj tí, ktorí poznali únikovú cestu.Muselo to byť najmenej desať ľudí.“

O deň skôr polícia tvrdila, že vie o troch osobách, ktoré sa podieľali na útoku, pri ktorom v pondelok zahynulo najmenej 20 ľudí a desiatky ďalších utrpeli zranenia.

Úrady najprv nejavili záujem o medzinárodnú spoluprácu, aj keď už v stredu prišli s teóriou, že páchateľ bol cudzinec. Napokon sa obrátili so žiadosťou o pomoc na medzinárodnú policajnú organizáciu. Thajská polícia už vydala zatykač na doposiaľ neidentifikovaného cudzinca a vypísala odmenu v prepočte vyše 25-tisíc eur za informácie, ktoré by jej pomohli zadržať podozrivého zo záznamu. Zároveň pátra po dvoch možných komplicoch hlavného podozrivého. Oboch zachytila kamera v blízkosti výbuchu.

debata chyba
Viac na túto tému: #útok #Interpol #Thajsko #Bangkok